Стари Кокали за Стари Кучета



Зад иначе претенциозно звучащото име “ Groovy Bone Crusher “ стоят трима рок музиканти с дългогодишна история в българския “ ъндърграунд “, както заедно, така и съвсем самосиндикално с различни проекти. Барабанистът Даката и клавирът Фичо са участвали в почти всички истински добри и стойностни алтернативни групи от деветдесетте години: Тъмно, Pyromania, Baby Face Clan, постигнали са завидна прецизност на живото изпълнение и като цяло са една безгрешна машина за звук, дори сами по себе си.
След като се подвизават под псевдонима ММО в бригадата на абсолютно фриволните рапери Паника и Бутилко, те решават да запишат и изпълняват свои парчета и за целта се обръщат към колегата си, мултифункционалният вокалист – китарист – програмист и истински фронтмен Нуфри с когото свирят от години в Panikan Whyasker, Pyromania и Plastic Hi-Fi. Триото започва серия от концерти по софийските клубове и скоро записва и албум. Интересно е, че въпреки липсата на басист, момчетата изпълняват един изключително приятен и жив джаз – фънк, а думата “ groovy “, опозорена от хиляди посредствени музиканти по света и главно у нас, тук стои точно толкова добре, колкото и “ metal “ в Metallica примерно. Групата претърпява развитие особено със завръщането и присъединяването на четвърто “старо куче “ – китариста на Pyromania Петко Дреников.
“Groovy Bone Crusher ” заслужават внимание, годините на сцена, отдалечена на светлинни години от кавърите и чалгата са казали тежката си дума и ако те не строшат кокалите ви, то със сигурност ще ги размърдат.

0 Response to Стари Кокали за Стари Кучета

Публикуване на коментар